Pagina's

6 augustus 2008

pompoen-banaan-kokossoep met curry, of is het kerrie?

Ok, ik weet het, het is 6 augustus en vandaag 30°, geen receptje om direct uit te proberen, maar wel mijn favoriete soep voor temperaturen onder de 18° laten we zeggen.

Pompoensoep met banaan en kokosmelk
voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min.

wat heb je nodig?

500 g pompoen , 1 preiwit, 1 banaan, 165 ml kokosmelk, 8 dl kippenbouillon (dit is 1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water), 2 eetlepels olijfolie, 2 koffielepels curry, peper en zout.


de voorbereiding ...
Snij het preiwit in ringen, schil de pompoen en verwijder de pitten (of veel beter, koop een klein pompoentje en was dit goed, dan hoef je 'm niet te schillen), snij in blokjes, snij de banaan in stukjes.

... en zo ga je verder
Verwarm de olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).
Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan en 2 koffielepels curry toe en laat nog 5 min. stoven.
Overgiet met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min. koken op een zacht vuurtje. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat curry.

Smakelijk

1 opmerking:

Joke zei

Hey An
Heerlijke soep na de eerste sneeuw...je mama had groot gelijk toen ze zei dat dit een heerlijk recept is. Groot en klein genoot ervan. Groetjes, Joke