't is wel om warm te eten, lauw of afgekoeld is ze veel minder lekker.
Het recept komt uit de Libelle, maar 't is wat aangepast:
Wat heb je nodig?
- 250 gram bloem
- 50 gram gemalen parmezaan
- 100 gram boter
- 1 ei
- 1 kg tomaten (zo staat in het recept, ik vind dit wat veel, 600 of 700 gram lijkt me ok)
- 2 koffielepeltjes zachte mosterd
- 50 ml room
- olijfolie
- verse rozemarijn en verse tijm, snuifje zout
- meng de bloem met de parmezaan, een snuifje zout en een koffielepel tijmblaadjes.
- voeg er de ijskoude boterstukjes aan toe
- kneed goed door
- doe het ei erbij en terug goed kneden
- verpak de deeg in plasticfolie en zet 30 minuten in de ijskast
Stap 2: de deeg in de vorm
- Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Dit lijkt simpel, maar het is nogal kruimelig en niet zo handig. Ik rol al zoveel mogelijk uit en duw de rest gewoon in stukken en brokken mee in de bakvorm tot die mooi gevuld is. Als je zorgt dat je alles gewoon goed aanduwt is 't wel ok.
- Geen water toevoegen om het rollen wat makkelijker te maken! Het water komt tijdens het bakken bovendrijven (werd getest en dus niet ok)
- Leg dus de deeg in een goed ingevette bakvorm.
- spoel de tomaten en snij ze in schijfjes. (ik neem liever van die kleine tomaatjes in schijfjes, vind ik mooier, maar dat speelt eigenlijk geen rol)
- roer de mosterd door de room en bestrijk de deegbodem hiermee.
- Schik er de tomatenschijfjes op.
- besprenkel met olie.
- bestrooi met verse tijm- en rozemarijnblaadjes.
- bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. (wel in het oog houden in mijn oven was het klaar na 25 minuten)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten