Pagina's

11 augustus 2011

gezocht: patroon voor een gehaakte bloem

Ik weet het ... als ik wat zoek op blog, google, enz ... kom je wel ergens iets tegen ... maar 't lukt niet.

Ik ben op zoek naar iets heel simpel, een klein bloemhartje met een stuk of 5 of zo bloemblaadjes rond (een foto kan ik dus niet geven, want ik vind niks :-) ... ik heb dat vroeger overal zien staan, al geprobeerd, ... maar niet te vinden.

Moest iemand me kunnen helpen: niet te ingewikkeld dus, ik heb daar allemaal geen geduld voor :-) en, graag in woorden uitgelegd, graag met foto's, maar zeker niet met zo'n haakschema, daar snap ik nu eens niks van :-)

Laat maar komen!

3 opmerkingen:

Dreamstuff zei

Het meest simpele is een aantal kettingsteken en dan je haaknaald in de eerste steek, je hebt een rondje. Haak nu 12 vasten in het rondje en daarna (volgende toer) een vaste in een steek en drie stokjes in de volgende steek, daarna weer een vaste. Dat herhaal je, je kan varieren door een dubbelstokje in het midden van de stokjes toe te voegen. Een bloemblaadje is een vaste, wat stokjes en weer een vaste. Gewoon een beetje proberen, en als het niet naar je zin is haal je het weer uit... Het resultaat is ongeveer zo: http://dreamstuff-design.blogspot.com/2011/07/toilettasje-little-toiletbag.html

Katrien zei

Ik vind deze perfect:
http://attic24.typepad.com/weblog/teeny-tiny-flowers.html
In het Engels, maar ze legt het zooo goed uit!

Unknown zei

ik heb een patroontje op mijn blog.
http://creatinneling.blogspot.com/2011/03/bloemetjes-haken-met-verschillende.html