Pagina's

14 september 2008

Peren- en bessencrumble



Gisteren gemaakt en goed bevonden en bovenal supermakkelijk! Ik gebruikte zoals in het recept peren en bessen, maar eigenlijk kan dit met elk soort fruit. Je kan het warm eten, maar koud kan evengoed. Door de bessen nemen de peren die kleur wel over, 't lijkt of je rode bieten in je nagerecht deed, ziet er een beetje raar uit als je er over nadenkt, maar ... als je een dessert eet moet je eigenlijk niet nadenken.

nodig?
- 1 kg peren
- 200 g bessen
- 70 g fijne kristalsuiker
- 200 g bloem
- 50 g lichtbruine suiker
- 150 g zachte boter
- 1 theelepel vanille-extract

hoe?
1. Verwarm de over voor op 180° C.
2. Vet een ovenschotel in van ongeveer 36 x 22 cm.
3. Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
4. Snij de peren in plakjes en doe ze in de schaal.
5. Strooi daarover de bessen (ik nam bosbessen, maar dit kan met alle bessen)
6. Strooi er 35 g kristalsuiker over.
7. Meng in een kom de bloem, bruine suiker en de resterende kristalsuiker. Voeg boter en vanille-extract toe en wrijf met je vingers erdoor tot het mengsel er als vochtig zand uit gaat zien.
8. Dek het fruit helemaal af met een dikke kruimellaag.
9. Bak de taart tussen de 30 en 45 minuten, tot de kruimellaag mooi goudbruin is met hier en daar donkere plasjes opborrelend bessensap.
10. Laat iets of helemaal afkoelen en serveer met vanille-ijs of custard.

enjoy!

Geen opmerkingen: