Pagina's

14 september 2008

de custard voor bij de crumble

Dit is zalig bij een crumble, en weeral niet moeilijk. Zo moet het zijn.

Wat heb je nodig voor 750 ml?
750 ml vind ik zelf wel veel, ik halveer het en dan heb je nog genoeg voor pakweg 5 man. (om bij een stukje crumble te eten)

- 310 ml melk
- 310 ml kookroom
- 1,5 lepel vanille-extract
- 6 eierdooiers
- 55 g fijne kristelsuiker
- 1 eetlepel maïzena

En hoe maak je dit?
1. Doe de melk en room in een potje met zware bodem en breng zachtjes bijna aan de kook.
2. Haal van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.
3. Klop eierdooiers, suiker en maïzena enkele minuten in een hittebestendige kom tot de suiker is opgelost en er een romig, dik mengsel is ontstaan.
4. Voeg al roerend beetje bij beetje het warme melkmengsel toe.
5. Giet het mengsel terug in de pot. Kook het, goed roerend, in ongeveer 4 minuten op een laag vuur tot een gebonden custard.
6. Neem de pan als het nodig even van het vuur om te voorkomen dat de custard gaat schiften. (echt doen! dit heb je snel voor als je niet oplet!)
7. Giet de custard in een kan en serveer meteen.
8. Smakelijk!

Geen opmerkingen: