Pagina's

21 februari 2013

glazen magneetjes

stomme titel he, maar kijk, ik leg het even uit ...
Lang geleden zag ik ergens op internet iemand die magneetjes had gemaakt door leuke papiertjes achter van die glazen steentjes te kleven ... Geweldig vond ik dat!  En niet moeilijk he, ik ging er ook eens aan beginnen ...


De steentjes zoeken leek toch ietske moeilijker dan gedacht.  Ik had direct een hele voorraad van Ikea mee, handig dacht ik ... Niet dus, bleek daar een subtiel spiegellaagje over te zitten waardoor je afbeelding die je graag zichtbaar hebt er totaal niet meer door kwam.  Terug naar af dus.  In alle tuincentra ben ik toen gaan zoeken, Casa's, Blokkers, ... werden afgeschuimd ... niks te vinden.

Een jaar later ging ik met iemand op pad om een goudvis te kopen en ja hoor, ... daar lagen de steentjes, ... ze worden verkocht om visbakken mee op te vullen ... Totaal onverwacht, maar kijk, ik kon er aan beginnen ... dacht ik ...

De lijm ... Hele Brico's, Gamma's, Hubo's ... heb ik afgezocht en hun lijmen uitgetest ... Neen, niks was ok.  De lijm moest mooi transparant opdrogen en dat lukte gewoon niet ...

Weer een jaar later kocht ik in de Wibra snel een flesje hobbylijm, kost niks en altijd handig om in huis te hebben dacht ik ...  't verdween  vervolgens maanden in de kast tot mijn oog er deze week op viel en ik eens las wat erop stond; lijm op waterbasis, droogt transparant op ... JAAAA! Zou het?  En ja hoor, helemaal gelukt!!

(ondertussen was ik die visbokaalsteentjes al lang kwijt, maar vond ik in de Casa nog een doosje :-)

En hoe gaat het dan in z'n werk?
Heel simpel ...

Je zoekt een leuk papiertje, gelijk wat, of je print zelf iets af.
Je kleeft met een beetje lijm je glazen steentje op het papier. Niet te veel lijm, of de inkt van afbeelding durft wel eens uitlopen!
En dan de moeilijkste stap: laten drogen!!
Eens helemaal droog kan je het met een klein schaartje uitknippen en met secondenlijm een magneetje achter plakken.
En de titel hierboven?
Af en toe typte ik die eens in Google in, in de hoop een blog tegen te komen met een woordje uitleg over de lijm :-)  Moest er nog iemand op zoek zijn ... voila!


8 opmerkingen:

veeeeertje zei

En kan je die lijm dan ook gebruiken voor juweeltje???

an zei

neen, dat denk ik niet, ... 't is echt voor papier of karton denk ik ...en blijkbaar ook voor papier op glas ... maar echt voor juweeltjes denk ik dat het niet gaat lukken.

Gest(r)ikt zei

Bij de cursus "Retro-juwelen maken", moesten wij daar 2-componentenlijm voor gebruiken... Vast ook bruikbaar voor glazen magneetjes, maar ik veronderstel dat dat niet goedkoper gaat zijn dan jouw lijm van de wibra...
En ik heb ook geen idee waar je die 2-componentenlijm kan vinden...
Maar wat een leuk idee!!!

merula zei

haha hoe goed! Herkenbaar dat je op zoek bent naar iets heel specifieks en het dan na lang zoeken ergens tegen komt op de plek waar je het juist niet verwacht. Maar gelukkig is het goed gekomen en is het resultaat erg leuk geworden!

Ellen zei

Ik ben ook al heel lang op zoek naar goede lijm!
Maar de magneetjes zijn leuk geworden.

Katrien zei

Ik heb onlangs een winkeltje gevonden in Antwerpen, "zahia", en die verkochten ook van die steentjes en stukjes papier enzo.
Ze doen binnenkort eenoutlet, dacht ik

Unknown zei

Die magneetjes zien er super uit.

Nini-Yuu zei

Ohh wat leuk! Dit ga ik eens een keertje uitproberen!