Pagina's

5 mei 2014

goed op tijd ... een nieuwe boekentas voor vic

Nummer 1  is tegen september aan vervanging toe. Eigenlijk zot dat een zelfgemaakte boekentas uit katoen toch wel heel stevig blijkt.  De buitenkant zou er nog wel een jaartje tegen kunnen, maar 't is de binnenkant die het begaf ...  Die is van toile ciree en dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar ik had toen nog nooit gehoord van geplastificeerde katoen :-).  Moest het met de juiste binnenstof gemaakt zijn, ik denk dat hij er nog een jaar mee verder kon.  Maar kom, 'k had wel zin om er nog eens eentje te maken voor hem, dus dat kwam goed uit.


  • Het perfecte stofje (leuk voor jongens en donker genoeg om vuil wat te camoufleren) en de tassenband kocht ik bij Julija.  
  • De binnenkant, geplastificeerde katoen van PetitPan, is een restje van mijn tafelkleed.  't Kwam perfect uit.  (van Bobby Sewing)
  • Decovil, dat is een soort superdikke, kartonachtige vlieseline komt van Bobby Sewing. Die decovil geeft stevigheid en maakt dat het mooi blijft staan ... maar is eigenlijk vreselijk om mee te werken.  Het komt heel snel terug los. Vlieseline H520 zou ook kunnen ... iets dunner maar blijft wel plakken en toch ook stevig.  Volgende keer eens testen.
  • De slotjes en gespjes: Juffertje Uil 
  • Het patroon en vooral de uitleg komt van deze madam, die het helemaal zelf bedacht.  En iedere keer als ik er eentje in elkaar steek, denk ik: amai, zo straf!
 Voila, dat is 'm.  En daarachter die voor Jul.  Betere foto's volgen, maar ik kon niet wachten :-)

5 opmerkingen:

Khadetjes zei

Amai, dat ziet er goed uit! Schoon!
(Ikzelf ben helemaal geen fan van S520, oké dat is wel stevig, maar ik vind dat nog moeilijker te verwerken dan Decovil). Ik maakte een boekentas met S520 en gebruik de volgende keer zeker Decovil...

an zei

oei echt? aiai ... ik dacht ... Nu hebben we het gevonden, die Decovil is een ramp vind ik. Ai, niet dus. En het is precies S520, of is het H520? Of zou dat alletwee bestaan :-)?

Unknown zei

super, mooie gedaan

Juffertje in het Groen zei

Dat is een knappe boekentas, zeg!

Khadetjes zei

Hé An, ik ken alleen maar de S520 (echt stevig, met kleine gaatjes). Oké, Decovil kan vervelend zijn, maar met de andere heb ik het gevoel dat ik ijs zit te naaien, mijn machine heeft precies geen grip en mijn naald danst over de versteviging. En daar hou ik echt niet van ;). Zowieso is bij beide héél traag stikken de boodschap. Maar dat is mijn mening, dus probeer gerust uit hé, wie weet werkt het voor jou wel!